2014. február 7., péntek

NOBODY'S PERFECT

Ha évekig játszol gyermekként egy játékkal, de egyszer csak elromlik, mit teszel? Rögtön eldobod és lemondasz róla, új és izgalmasabb elfoglaltság után kutatva, vagy inkább megjavítod, mert már annyira a szívedhez nőtt, hogy selejtesen is csak azzal szeretnél játszani? Azt hiszem, erre a kérdésre minden ember más választ adna.

Felnőttként ugyanez a döntés jöhet veled szembe, akár többször is. Viszont most már nagyobb a tét, emberekről van szó, a szeretteidről, barátaidról. Az emberek nem tökéletesek. Követnek el hibákat, de ez természetes, ez teszi őket igazivá. Ha valakivel megromlik a kapcsolatod, rajtad múlik, hogy eldobod-e őt magadtól, vagy csak mosolyogsz rajta, és azt mondod, hogy "Nem, ő sem tökéletes. De én így szeretem."

Ha nem vagy képes elfogadni másokat a hibáikkal együtt, akkor bizony örökké keresgélhetsz, sohasem fogod megtalálni a neked megfelelő embereket. Mert nem lesz olyan, akinek nincs negatív oldala, vagy akivel mindenben egyetértesz. Mindenkit eldobsz majd, mint egy megunt játékot, egy aprócska hiba után, és végül teljesen egyedül maradsz. Senkire nem számíthatsz majd...

Miért nem próbálod meg inkább élvezni az életet, és észrevenni, hogy minden ember egy csoda? A varázs ott van az orrod előtt, de te nem látod, mert elvakít a tökéletesség káprázata... Nehéz lesz, de ha megteszed és átlépsz rajta, sokkal tisztábban fogsz látni, és észreveszed majd a látszat mögött rejlő valóságot, ami talán szebb is, mint amit eddig elképzeltél. 

A boldogság kulcsa, hogy meglásd az értéket, ami minden ember szívében ott van, de tudd, hogy nem tökéletes senki sem. Ha valaki, akit szeretsz, hibát követ el, nem egyet és lehet, hogy nem is kettőt, akkor is nyugodtnak kell maradnod, és mosolyogva bámulnod rá, miközben arra gondolsz, "Igen, ő az az ember, akit választottam, akit elfogadok és aki egy igazi csoda, mert ő is Isten teremtménye és Isten soha nem hibázik..."

Lehet, hogy nehéz lesz, sőt, meg is ígérhetem hogy az lesz. Előfordulhat, hogy nem is éri meg. De tudnod kell, érezned kell, hogy ki az az ember aki megérdemli a feltétel nélküli szereteted... Mert csak rajtad múlik, hogy az út végén boldog lesz-e, vagy pedig egyedül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése